B-BRAVE BRENGT NIEUWE SINGLE UIT EN KONDIGT EP AAN

B-Brave heeft een nieuwe EP aangekondigd. De EP ‘LOS’ komt uit op 27 mei en wordt vooraf gegaan door de nieuwe single ‘One Night Stand’. De single is vanaf vandaag overal beschikbaar.

B-Brave slaat met de sound van deze nieuwe single en EP een nieuwe weg in. Een volwassener geluid waarin meer R&B en hiphop-invloeden te horen zijn. Ook qua teksten valt te horen dat de heren wat ouder zijn geworden. In totaal staan er 7 tracks op het EP met single titles als ‘Klaar Voor Je Body’, ‘On Fire’, ‘Door Rood’ en het eerste voorproefje hoor je in de single ’One Night Stand’, een samenwerking met rapper Sevn Alias, bekend van het nummer Kifesh. Sevn Alias is niet de enige artiest waarmee B-Brave samenwerkt op ‘LOS’. Zo maakten Cho en Frenna een remix van het nummer ‘Verleiden’ die in 2015 uitkwam. Ook de titelsong van de Nederlandse film Fashion Chicks ‘Tot in de nacht’, waar de heren zelf een rol in bemachtigden, is te vinden op de EP. Om de EP release te vieren geeft B-Brave een release party op 12 juni in de Melkweg Amsterdam en de kaartverkoop staat ook vanaf vandaag live.

B-Brave over ‘LOS’:

“We willen onze lifestyle overbrengen in de nieuwe songs. De dingen die we meemaken, en de dingen die we tof vinden. Het is iets anders dan de fans van ons gewend zijn, en leunt iets meer aan de R&B/Hip-hop kant”.

Tracklisting LOS

1. One Night Stand
2. Tot In De Nacht
3. Klaar Voor Je Body
4. On Fire
5. Verleiden
6. Verleiden (remix)
7. Door Rood

B-Brave is een vijfkoppige band bestaande uit Cassius, Dioni, Kaj, Jai en Samuel, die vlak na de bandvorming deel namen aan het internationale TV-format X-factor in 2013. Zij behaalden daar de derde plek en dat leverde hen een platencontract op bij Sony Music Entertainment. In 2014 bracht de band het debuutalbum ‘De Eerste Date’ uit welke meer dan 11 weken in de Nederlandse top 100 chart verbleef. De debuutsingle ‘Bij Mij’ is op VEVO al meer dan 4 miljoen keer bekeken en zorgde hiermee voor een vliegende start van het online succes. In totaal zijn alle video’s meer dan 28 miljoen keer bekeken. Dat B-Brave de meest populaire boyband van Nederland is werd in de afgelopen drie jaar meerdere malen bevestigd door de verscheidene awards die zij in de wacht hebben gesleept, waaronder de Nickelodeon Kids ‘Choice Awards voor ‘Favoriete Act Nederland/België’ in 2014, 2015 én 2016. Nooit eerder heeft een boyband dit tot driemaal toe in achtereen opvolgende jaren gewonnen.