In een uitverkochte Melkweg in Amsterdam vond afgelopen zondag de release party van B-Brave’s nieuwe EP ‘LOS’ plaats. De fans waren uitzinnig van het begin tot het eind en de zaal barstte los toen de show onderbroken werd voor een bijzonder moment. Vlak voordat B-Brave hun hitsingle ‘One Night Stand’ ten gehore bracht werden de vijf bandleden verrast met hun allereerste gouden plaat. De jongens waren zichtbaar verrast en het dak vloog eraf bij het uitzinnige gegil van de fans.

“Dit is zo’n bijzonder moment en mijlpaal, en dit hebben wij allemaal te danken aan onze dierbare fans! Wij hebben zo lang naar dit moment toegewerkt en dat het nu eindelijk bekroond wordt met een gouden plaat geeft ons zo veel energie, we kunnen niet wachten om nog meer van ons te laten zien en horen!“

Het nieuwe nummer van B-Brave “One Night Stand” featuring Sevn Alias stijgt naar ongekende hoogte in zowel de Nederlandse single chart (#4) en op Spotify (#4). De vijfkoppige Nederlandse boyband heeft niet eerder zulke hoge noteringen behaald en breekt daarmee hun eerdere records. In de Top 40 was B-Brave afgelopen week de “klapper van de week” en stegen zij met maar liefst 21 plekken van nummer #37 naar #16. Volgens de Top 40 zijn zij ook officieel de eerste Nederlandse boyband die weer in de top 20 staat na 11,5 jaar.

Op vrijdag 27 mei bracht B-Brave de EP genaamd ‘LOS’ uit. Met songtitels als ‘On Fire’, ‘Klaar Voor Je Body’, en ‘Door Rood’ laten zij horen hoe zij een volwassenere weg zijn ingeslagen.

B-Brave is een vijfkoppige band bestaande uit Cassius, Dioni, Kaj, Jai en Samuel, die vlak na de bandvorming deel namen aan het internationale TV-format X-factor in 2013. Zij behaalden daar de derde plek en dat leverde hen een platencontract op bij Sony Music Entertainment. In 2014 bracht de band het debuutalbum ‘De Eerste Date’ uit welke meer dan 11 weken in de Nederlandse top 100 chart verbleef. De debuutsingle ‘Bij Mij’ is op VEVO al meer dan 4 miljoen keer bekeken en zorgde hiermee voor een vliegende start van het online succes. In totaal zijn alle video’s meer dan 28 miljoen keer bekeken. Dat B-Brave de meest populaire boyband van Nederland is werd in de afgelopen drie jaar meerdere malen bevestigd door de verscheidene awards die zij in de wacht hebben gesleept, waaronder de Nickelodeon Kids ‘Choice Awards voor ‘Favoriete Act Nederland/België’ in 2014, 2015 én 2016. Nooit eerder heeft een boyband deze award tot driemaal toe in achtereen opvolgende jaren gewonnen.